Events – Highfive!

Events

Als inkoper bots je regelmatig op onbegrip. Collega's uit andere afdelingen begrijpen niet altijd wat er binnen “de inkoop” gebeurt. Sommige werknemers zien deze afdeling zelfs als een zwarte doos: er gaat iets in, binnenin gebeurt er vanalles en het resultaat is vaak onvoorspelbaar en misschien zelfs ongewenst. Het gevolg daarvan? Inkopers worden te laat of niet betrokken bij een specifieke aankoop. Er heerst een gebrek aan inzicht in elkaars job: beide partijen -ook de inkoopafdeling- kunnen zich transparanter opstellen.

Met dit gratis webinar hopen we de interne klanten te overtuigen van de waardevolle bijdrage die inkoop kan leveren. Niet alleen vanuit het inkoopperspectief, maar ook om de objectieven van de eigen afdeling te helpen behalen: een win-win.

Tijdens "Wat doet inkoop eigenlijk?" krijgen niet-inkopers een korte uitleg over het inkoopproces. En ja, daarbij gaan we verder dan 'het opmaken van een bestelbon'. We hebben het over de waardevolle ondersteuning die de inkoopafdeling biedt bij:

  • de specificatie van de aankoop ("Wat heb je eigenlijk écht nodig?")
  • de selectie van de correcte leverancier & de risicoreductie die daarbij gepaard gaat
  • het onderhandelen: een zo goed mogelijke prijs verkrijgen
  • het operationele luik: de bestelling plaatsen, de levering opvolgen.. enzovoort!

Kortom: de expertise van de inkoper wordt als het ware 'verkocht' aan collega's uit de productieafdeling, facility managers, sales personeel & anderen. Nodig dus gerust al jouw collega's uit voor dit korte, gratis webinar en draag zo bij tot beter teamwork! De oefening is voor ons geslaagd wanneer beide afdelingen elkaars werkwijze beter begrijpen.

No Content

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Event Search